top of page
  • Skribentens bildAnna Stadig

Maximera era platsannonser för att locka rätt medarbetare.

Uppdaterat: 14 jan.

Vi har brist på kompetens i arbetslaget? Vi hittar ingen kompetent personal. Hur många gånger har du fått höra det eller sagt det själv? På Stadig Affärsutveckling har jag fått höra det så många gånger nu att jag tänker att det behövs ett blogginlägg om det.

Saknas verkligen kompetensen? Eller är vi för dåliga på att se vilken kompetens som finns? Kan rent av platsannonsen vara den som gör att ”fel” person söker eller att ni faktiskt inte berättar saker om er som gör att "rätt" medarbetare vill arbeta hos er. Jag gav mig ut på nätet och Googlade.

Bild på en platsannons

Men vi kan inte komma ifrån det. Vissa företag lyckas bättre än andra. Varför? Jo, för att de faktiskt vet vilken person de söker och de riktar sina annonser direkt till den personen. De vet vad den som söker vill ha och hur de på bästa sätt kan matcha det. Deras affärsidé och affärsplan stämmer helt enkelt med de som de vill ha i sitt gäng varje dag. De delar deras vision och mål och vill arbeta för att nå dem.


Nu ska vi ska titta på ett exempel.


Den här mallen hittade jag på https://cowrite.com/sv/skapa-jobbannons/jobbannonser-exempel/kock-jobbannons/ och den representerar en helt vanlig annons som man springer på när man söker jobb som kock. Det har inget med företaget som gjort mallen i sig att göra. Det vill jag vara tydlig med. Ibland önskar jag att någon i alla fall hade använt sig av denna mall i sitt sök på personal. Mina kommentarer till texten är fetmarkerade.


Kock – exempel på jobbannons:


Ledigt jobb som kock i Stockholm Vart i Stockholm ligger den, på vilken restaurang, är det värt att läsa vidare?

Är du en person med strategier för hur du ska lösa eventuella problem som uppstår på vägen till målet? Vad betyder det? Har inte restaurangen utarbetade strategier? Ska vi som arbetar tillsammans skapa dessa strategier? Vill du utveckla dina kunskaper inom matlagning och menyplanering och samtidigt ha ett givande och roligt jobb? På vilket sätt kommer det att vara ett givande och roligt jobb? Då har du hittat rätt. Fast jag vill ju veta mer om er och hur jag skulle passa in i ert arbetslag. Sök rollen som kock hos oss redan idag! Välkommen med din ansökan!


Om tjänsten:


I rollen som kock kommer du bland annat att tillaga mat och ansvara för dess kvalitet, planera matlagning och utforma och planera menyer. Känns som ganska vanliga uppgifter för en kock va? Vad är det som gör att jag ska vilja komma till just er? Vilken typ av mat serverar ni? Finns det utrymme för att ”leka” med menyn? Hur tänker ni kring hållbarhet? Vad har ni för vision? Vilka mål har ni? Kan jag få laga husman resten av livet om jag vill det? Ditt uppdrag innebär ett nära samarbete med andra medarbetare på köksavdelningen. Hur ser det samarbetet ut idag? Har ni ett bra samarbete mellan medarbetarna? Hur arbetar ni för att skapa ett bra arbetsklimat? Du kommer att rapportera till köksansvarige och arbeta i trivsamma och klassiska lokaler på Södermalm. Rapportera till… Samarbetar ni eller avlägger ni rapporter kring hur arbetet fortskrider? Och vad är trivsamma och klassiska lokaler?

  • Du kommer även att ta fram nya spännande maträtter Vilken nivå pratar vi om? Punk Royal eller dutta dit persilja som garnering?

  • Tillaga olika typer av rätter. Va? Serverar ni inte bara en rätt?

Är du rätt person för jobbet?


Det här jobbet passar dig som uppskattar en arbetsplats i ständig förändring Brukar man skriva när det är en ständig förändring och den är inte alltid positiv för mig som medarbetare mot det bättre Hur vet ni att det blir bättre? Arbetar ni målstyrt och med utvärderingar?, där ingen dag är den andra lik. Vi söker efter ytterligare en prestigelös, engagerad och kreativ kollega är det verkligen en prestigelös, engagerad och kreativ person som ni söker? Fungerar det i er verksamhet? Berätta för mig hur ert ledarskap ser ut? Får min prestigelöshet utrymme där på riktigt. Vad menar ni med kreativ?

 

Vi ser gärna att du har minst två års erfarenhet av att arbeta som kock och god generell förståelse för matlagning och menyplanering. Räcker det med att jag arbetat på MC Donalds? Vilken typ av erfarenhet från att ha arbetat som kock ser ni som viktig?


Vi ser gärna att du:

  • kan arbeta i skift

  • har goda kunskaper i engelska. Varför behöver jag ha det? Berätta för mig. Vad räknar ni som goda kunskaper?

Är det allt? Eller vill ni även andra saker? Det kanske också är viktigt att personen ni söker:

  • är ödmjuk, positiv, engagerad och noggrann i ditt arbetssätt.

  • ser långsiktigt på tjänsten och vill växa tillsammans med teamet och verksamheten.


Det är även meriterande för tjänsten om du

  • är utbildad kock

  • har erfarenhet av att arbeta i storkök.


Vad kan vi erbjuda dig?

Idag vill människor veta saker som anställningstrygghet, löneutveckling, arbetstider, möjlighet att ta semester, vabba. Går det att ha familj och arbeta samtidigt? Se till att ha schyssta arbetsvillkor. Idag vill anställda kunna vara föräldralediga eller ta ett lån för att köpa bostad. Man vill helt enkelt känna sig trygg. Finns det andra förmåner hos er? Hur ser pensionssparandet ut? Erbjuder ni utbildningar? (Inte bara för rätt person utan det ska finnas utvecklingsmöjligheter för alla). Hur introducerar ni ny personal? Finns det utrymme att vara ny? Har vi möten, personalvård, utvecklingssamtal, medarbetarenkäter?


Om oss

Var ärliga och berätta om er. Vilken vision har ni? Hur ser en vanlig dag ut hos er? Skriv för gudsskull inte att ni har ”högt i tak” jag vill jobba på ett ställe med låg tolerans för kränkningar. Är det tillåtet att få testa nytt men också att misslyckas? Hur ser ert ledarskap ut?


Om ni känner att det är svårt att sälja in er till en ny medarbetare så kan det vara så enkelt att ni faktiskt inte har gjort hemläxan. Ni kanske inte har den bästa arbetsmiljön eller villkoren och då måste ni börja där. För även om ni får in er drömperson så måste det ni lovar i annonsen stämma för ni vill ju att hen ska stanna. Testa att be en medarbetare att skriva platsannonsen, hur skulle det se ut då?

 

Se nu till att fila ordentlig på er platsannons innan ni skickar iväg den ut i cyberrymden så att den är maximerad och lockar rätt medarbetare.

 

TIPS!

Det finns flera ställen idag att hitta personal på än vad det fanns för bara 10–20 år sedan. Många får upp ögonen för nya arbetsplatser i sociala medier. Vissa av era inlägg på sociala medier behöver därför beskriva hur det är på er arbetsplats. Hur arbetar ni med hållbarhet och råvaror? Det är sådant som både gäster och eventuella nya medarbetare är intresserade av. Vilken bild av ert varumärke serverar ni både till gäst och medarbetare?

 

BONUSTIPS!

Skapa ett samarbetet med skolor. De ”producerar” nämligen era nya kollegor. Se till att ni har ett bra program för praktik och lia och få eleverna att aktivt söka till er via ansökningar och intervjuer. Det kan ju vara bra att få lära upp den nya generationen kockar men även få del av den ”nya” kunskapen som de kommer med direkt ifrån sin utbildning. De är även väldigt bra på att sprida det goda ryktet om er. Och att ha ett bra rykte som arbetsgivare är viktigare än du tror.


En extra funderare:

Om er personal finns beskriven i era recensioner och dessa ord inte är så smickrande så säger de väldigt mycket om er som arbetsgivare. Värt att titta på och ta tag i. Även nya medarbetare tittar på recensioner.


En dålig recension från en gäst på en restaurang

bottom of page